25N Marratxí

Un any més Marratxí s’uneix al “Dia internacional contra la violència masclista” que es celebra cada any el 25 de novembre. Per aquest any hi ha preparats diversos actes reivindicatius en favor de la igualtat de gènere i l’erradicació de la violència contra la dona.

ACTIVITATS

9/11/2022: Inici del II Concurs de Microrelats
16/11/2022: Microteatre sobre grassofòbia i violència estètica
18/11/2022: Taller: Crea el teu lema
23/11/2022: Taller “Adolescensex”
24/11/2022: Taller Autodefensa feminista
25/11/2022: Representació audiovisual i teatral i entrega de premis del concurs de microrelats
26/11/2022: Masterclass de zumba
26/11/2022: Diada Jove

9N II Concurs de Microrelats contra la Violència Masclista

Aquest concurs cerca creacions relaciones amb la lluita contra la violència masclista.
Es podran presentar els microrealts des del 9 fins al 20 de novembre. Dia 23 s’anunciaran els finalistes.
Els textos guanyadors es publicaran a la pàgina web de l’Ajuntament i a las xarxes socials. El premi per als tres relats guanyadors: un val de compra per valor de 50 euros en llibres.
BASES PER PARTICIPAR: 
Els microrelats contra la violència masclista han de ser creacions relacionades amb la lluita contra la violència masclista, amb una extensió màxima de 200 paraules (sense comptar el títol) i s’han de presentar en lletra Arial 12. Es poden presentar tant en català com en castellà i només s’admetrà un microrelat per participant. Els textos guanyadors es publicaran a la pàgina web de l’Ajuntament i a les xarxes socials.

Les persones participants al concurs hauran d’enviar els microrelats a l’adreça electrònica igualtat@marratxi.es i a l’assumpte del correu hi ha de constar «Concurs de microrelats contra la violència masclista». Han d’indicar el nom i els llinatges. El dia 23 de novembre s’anunciaran els microrelats seleccionats i els noms dels finalistes.

El premi per als tres relats guanyadors serà un val de compra per valor de 50€ en llibres.

El lliurament de premis tindrà lloc en un acte el dia 25 de novembre a la Biblioteca de Pont d’Inca.

Les distincions de guanyadors/es poden ser declarades desertes, i la decisió del jutjat serà inapel·lable.

16N Microteatre sobre grassofòbia i violència estètica

Un microteatre sobre la grassofòbia i la violència estètica, un problema molt present a la societat.
Una peça de creació col·lectiva íntima, fresca i reivindicativa amb col·loqui posterior per reflexionar sobre els patrons i la diversitat corporal.
A càrrec de: Espaguetis
 • 16 de novembre, a les 19 h

 • Sala Exposicions de Pòrtol

RESERVA

18N Taller: Crea el teu lema

Al taller crearan les pancartes per la manifestació del 25N
Adreçat:a joves i adolescents.
 • 18 de novembre, a les 16 h

 • Biblioteca de Pòrtol – Biblioteca del Pont d’Inca

23N Taller “Adolescensex”

Aquest taller pretén provocar reflexió respecte a la falta d’educació sexual i de com això duu al jovent a consumir imatges d’alt contingut sexual en la pornografia o mainstream.

L’objectiu és revisar i revelar referents, creences, mites i estereotips que ens dirigeixen cap a pràctiques i models rígids i pocs realistes de relació afectivosexual.

 • 23 de novembre, a les 17 h

 • CC Es Liceu

RESERVA

24N Taller Autodefensa feminista

L’autodefensa feminista com a eina de prevenció i actuació, es contextualitza en un marc de desigualtat i violència estructural cap a les dones i altres persones amb identitats de gènere no hegemòniques.

 • 24 de novembre, a les 16 h

 • Ca Ses Monges, Pla de na Tesa

RESERVA

 25N Representació audiovisual i teatral 

Representació d’una peça artística protagonitzada per persones migrades. Projecte CONFLUÈNCIES, una abraçada entre cultures.

Entrega dels premis als guanyadors del concurs de microrelats després de l’actuació.

A càrrec d’ISCOD

 • 25 de novembre, de 19 a 20 h

 • Biblioteca del Pont d’Inca

26N Masterclass de zumba

Les monitores de les diferents associacions de veïns i veïnes de Marratxí que realitzen aquesta activitat ofereixen una masterclass d’una hora.
 • 26 de novembre, de 17 a 18 h

 • Plaça de l’Ajuntament

26N Diada Jove

DOCUMENTAL + COL·LOQUI

Presentació de Venus sense cànon

Volen presentar-se com un grup de dones, (hi ha de totes les edats), que hem passat de ser víctimes a supervivents i de supervivents a transformadores. Fundació IRES i Casal Solleric amb la tallerista Laura Marte ens dona la oportunitat de néixer com a col.lectiu a partir del taller: “empoderament, feminisme i creativitat”.

Des de la nostra experiència personal, volem oferir un “després” al procés terapèutic que hem realitzat a la Fundació Ires.

Deconstruim models tradicionals de masculinitat i feminitat, i volem reivindicar mitjançant la transformació social i personal de les integrants la visibilització de la lluita contra la violència de gènere.

CONCERT

Javi Vegas :  estudiant de pedagogia i cantant, ha guanyat el premi contra la violència de gènere en la cançó “Tantas Veces”.  Un tema de rap amb el que Javi Vegas ha volgut “transmitir esperanza a todas las personas que sufren este tipo de comportamientos, o que salen a la calle con miedo diariamente”, explica el jove “somos todos contra un mismo problema, si se siguen condenando actitudes y comportamientos machistas, en un futuro cercano podremos reducir una problemática que lleva toda la vida existiendo”.

Carla Quesada : natural de Marratxi cantant participant en 15 anys “La voz  Kids” en el grup de la cantant Vanesa Martín. 

 • 26 de novembre, de 18 a 22 h

 • Escola Vella d’Es Pont d’Inca