8M Dia Internacional de la Dona

Un any més, des de l’Ajuntament de Marratxí s’ha programat un conjunt d’activitats per commemorar el Dia Internacional de la Dona. Enguany ho farem a través de tallers, contacontes, exposicions, concerts i diferents activitats, per reivindicar el paper de la dona dins la nostra societat. Moltes d’aquestes activitats tindran lloc a Sa Deixalleria, dintre d’una diada especial.

Feminfest

Per tal de commemorar el Dia Internacional de la Dona, tindrà lloc una diada especial el 12 de març a Sa Deixalleria. Hi haurà música en directe, tallers, concerts, mercadet i molt més, per tal de gaudir d’una jornada diferent.

Entra a l’activitat/s que més t’agradi i reserva!

Hora: 17’00 a 21’00h 

Lloc: Sa Deixalleria

Hora: 17’00 a 21’00h 

L’exposició són 8 collages creats a través d’un taller per dones que van assistir a la performance duta a terme per l’Associació Mujeres Mirando Mujeres a través de la Regidoria de Participació Ciutadana i Transparència de l’Ajuntament. La performance i el posterior taller de collage d’on van sorgir aquestes obres, es va dur a terme els dies 9 i 10 de desembre per a commemorar el Dia Internacional dels Drets Humans i més concretament la violació dels Drets Humans contra les dones.

Hora: 17’00 a 21’00h 

Lloc: Sa Deixalleria

Hora: 17’00 a 21’00h 

Lloc: Sa Deixalleria

Hora: 17’00 a 21’00h 

Lloc: Sa Deixalleria

A càrrec de: Laura Cañellas

Creació i execució d’un conte musicalitzat per a famílies amb infants, amb la implicació activa dels més petits, creat des dels fonaments de la Musicoteràpia. La temàtica serà relacionada amb la igualtat per a desmuntar certs mites amb relació al feminisme des de la infància.

Hora: 17:30 

Lloc: Sa Deixalleria

RESERVA

Taller a càrrec de l’Associació de Mestresses de casa de Sa cabaneta.

La costura és l’art de subjectar objectes usant puntades fetes amb una agulla i fil de la qual es deriven diversos objectes. La costura creativa afegeix valor a aquests objectes fent-los diferents i innovadors. En el cas d’aquest taller, elaborarem un estoig d’ulleres.

Lloc: Sa Deixalleria

Horari: de 17:30 a 19 hores.

RESERVA

A càrrec de: Teatrèmol 

Es tracta d’un taller que consta de dues parts. La primera es representa un peça de microteatre d’una durada d’uns 15 minuts, que tracta una situació quotidiana d’una parella adolescent que es veu immersa en una discussió per gelosies. Es representen situacions de micromasclismes, que a vegades són identificables i el taller aborda conceptes com: la violència, l’opressió o la manipulació. La segona part del taller es treballa a partir de la repetició de moments claus de la peça i la implicació voluntària dels participants per identificar els patrons disruptius relacionals i els mites de l’amor romàntic seguint les indicacions i instruccions dels intèrprets. Tot es fa a partir d’una proposta empírica i vivencial.

Hora: 18:00 – 19:00

Lloc: Sa Deixalleria

RESERVA

A càrrec de: Mar Palmer

Hora: 19:00 – 19:45

Lloc: Sa Deixalleria

RESERVA

A càrrec de: Radigal

Som RADIGAL, un col·lectiu de dones diverses a Mallorca. Ens vàrem conèixer per diverses casualitats i coincidim en la identificació d’algunes realitats i necessitats dins del moviment alternatiu.

Existim per conscienciar sobre el paper de la dona* a la terra i, a sa vegada, aportar visibilitat a obres de dj‘sperformers, dissenyadores, fotògrafes i artistes de l’escena alternativa. Els esdeveniments de Radigal són organitzats per dones, amb lineups on NOSALTRES, les dones, som protagonistes. Pretenem canviar sa sensació que la nostra presència és novetat o minoria, quan realment tenim dret i habilitats per a participar i crear espais d’oci, música i plaer.

Hora: 19:45 – 20:45

Lloc: Sa Deixalleria

RESERVA

Concert Dona

Hora: 20’00 a 23’00h 

Lloc: Sa Deixalleria

Cantants:

   • Carla (finalista La Voz Kids) 20’45
   • MdMar 21’45
RESERVA

Altres Activitats

I Edició del concurs de microrelats i mural “Dones que fan història”

Amb motiu de dia 08 de març, Dia Internacional de la Dona, l’Ajuntament de Marratxí convoca la I Edició del concurs de microrelats i mural “Dones que fan història” per donar visibilitat a totes les dones que han fet o fan història i ens han deixat empremta.

Et proposem que ens comptis mitjançant un microrelat d’una extensió màxima de 200 paraules (sense comptar el títol) i presentat en lletra Arial 12, a quina dona admires i per què. Es poden presentar tant en català com en castellà i només s’admetrà un microrelat per participant. Els textos guanyadors es publicaran a la pàgina web de l’Ajuntament i a les xarxes socials.

Premiar els tres microrelats que reflecteixin més bé la lluita de les dones per la seva participació en la societat i el seu desenvolupament íntegre com a persona, en peus d’igualtat amb l’home.

El premi per als tres microrelats guanyadors serà un val de compra per valor de 30€ pel/la tercer/a finalista, 40€ pel/la segon/a finalista i 50€ pel/la guanyador/a.

 • Descarrega les bases aquí

 • Les guanyadores del primer concurs de microrelats amb motiu del Dia Internacional de la Dona han estat:

  1er premi: Núria Ripoll Cañellas – Relat aquí
  2on premi: Maria Cutillas Barceló – Relat aquí
  3er premi: Francisca Coya Soto – Relat aquí

Presentació del llibre: “Manuscrito para tripulantes que surcan hacia la igualdad. Una ruta por las masculinidades”

Autor: Miquel Far

 • Dia: 03-03-2022

 • Biblioteca Pont d’Inca

 • Hora: 19:00 – 20:00

RESERVA

Mural per la Igualtat

Durant la realització del Mural, tindrà lloc un taller de polseres.

 • Dia: 8-03-2022

 • Entrada Biblioteca Pont d’Inca

 • Hora: 16:00 – 18:00

RESERVA

Presentació del llibre: Ei, que som Mallorquinista!

Autora: Raquel Bennasar Borràs

 • Dia: 10-03-2022

 • Biblioteca Pont d’Inca

 • Hora: 18:00 – 19:00

RESERVA

Mural per la Igualtat a la Biblioteca del Pont d’Inca.

Les persones usuàries de la biblioteca o que assisteixen a la presentació del llibre podran deixar la seva frase o dibuix al mural.

 • Dia: 10-03-2022

 • Entrada (zona exterior) Biblioteca Pont d’Inca

 • Hora: 17:00 – 19:30

Mural per la Igualtat Espai Jove Pòrtol i Esài Jove Pla de na Tesa.

Tots el joves usuàries dels Espais o que assisteixen aquest dia podran deixar la seva frase o dibuix al mural.

 • Dia: 11-03-2022

 • Espai Jove Portol

  Espai Jove Pla de Na Tesa

 • Hora: 17:00 – 19:30