Hi haurà festes de Sant Marçal però seran molt diferents a causa de la pandèmia causada per la COVID-19. Per tot això, i per a complir amb les mesures imposades en la «nova normalitat», per a gaudir de les diferents propostes caldrà reservar les entrades a festes.marratxi.es ja que hi haurà aforament limitat, tal com han explicat avui en la presentació del programa d’esdeveniments Miquel Cabot Rodríguez, batle de Marratxí i Josep Ramis, regidor de Cultura i Festes.

En aquest sentit, el batle de Marratxí ha destacat que aquest serà un Sant Marçal “diferent per les circumstàncies, però volem que continuï sent una festa per a tots. A més, estic segur que els veïns i veïnes continuaran estant a l’altura i seran responsables en el compliment de les mesures de distància social”. Per part seva, Josep Ramis ha posat l’accent en el qual els espectacles estaran “molt repartits per la geografia del municipi perquè accedeixi un major nombre de veïns”.

El sus a les Festes de Sant Marçal d’enguany arribarà el proper dimecres, dia 24 de juny, amb l’Adoració al Santíssim, a l’església de Sant Marçal. Després, tindrà lloc la primera sessió de Cinema a la Fresca, amb la pel·lícula 100 metros, protagonitzada per Dani Rovira, Karra Elejalde i Alexandra Jiménez. 

L’endemà, dijous 25 de juny, en el camp municipal de futbol de Can Gaspar, al Pla de na Tesa, i amb la col·laboració del Catàleg d’Activitats Culturals del Consell de Mallorca, hi haurà una sessió de teatre amb l’obra Smiley, una història d’amor.

La música també serà protagonista de les festes de Sant Marçal. El divendres 26 de juny, de l’Orquestra de Cambra de Mallorca, sota la direcció de Bernat Quetglas, oferirà un concert a l’ Església de Sant Marçal. El dissabte 27, al camp municipal de futbol de Son Caulelles, a Pòrtol, hi haurà el Concert Jove amb Xanguito i el diumenge 28, la Banda Municipal de Marratxí actuarà sota la batuta de Silverio Duato a l’Esglèsia de Sant Marçal. 

Els més petits també tenen protagonisme en la festa. El diumenge 28 de juny, el Circ Bover oferirà en tres sessions (12, 17 i 19 hores) el seu espectacle a la pista exterior coberta del Poliesportiu Municipal d’Es Pla de na Tesa. I també per a tota la família, se celebrarà una gimcana fotogràfica amb bicicleta sota el títol de Marratxí Express – Bici Edition. 

Enguany, el programa de festes de Sant Marçal inclou també proposades per a gaudir online. Així, el dissabte 27 de juny, l’associació de famílies de menors trans, Chrysallis, donarà a conèixer la seva labor gràcies a els testimonis en primera persona d’alguns dels seus membres. La cita serà a les 17 hores. I el mateix dia, en el Espai Jove de Es Pont d’Inca, tindrà lloc un especial Cinefórum LGTBI amb la pel·lícula 120 pulsaciones por minuto

I ja el dimarts 30 de juny, el darrer dia de les Festes, hi haurà la missa en honor de Sant Marçal patró de Marratxí (11 hores) amb l’acompayament dels Xeremiers de Marratxí i al vespre, un fi de festa amb una sessió online de DJ’s, amb Dj Karma, Dj Víctor DH i Dj Pere Fly. 

Posteriorment, com a traca final, les festes de Sant Marçal s’acomiadaran amb el espectacle de llum i so Lumínica Marratxí 2020, que també tindrà una sessió el dia anterior.

A mès, del 18 de juny al 4 de juliol, a s’Escorxador de Marratxí es podrà visitar l’exposició d’art contemporani More Murk, de Joan Oliver.