El taller de Gospel promogut per l’àrea de Salut de l’Ajuntament de Marratxí conclourà la seva primera edició a finals de mes amb una alta participació, més de 80 persones, i amb una llarga llista d’espera. El Consistori fa un balanç “satisfactori” d’aquesta iniciativa posada en marxa a l’abril per fomentar la sociabilitat en detectar als centres de salut que hi havia un increment de l’aïllament social per la por d’alguns ciutadans a sortir de ca seva per la pandèmia, malgrat la desaparició de les restriccions sanitàries.

L’activitat, que se celebra a l’església del Pla de na Tesa que ha cedit el local, hi participen l’Ajuntament, l’Associació de Veïnats del Pla de na Tesa, l’església del Pla i Cáritas. Es tracta d’un recurs de salut mental però amb un enfocament lúdic on participen 80 persones, des de joves de 25 anys a gent més de 80 anys, majoritàriament dones. El taller promou el Gospel com un espai d’expressió lliure, de ritme i alegria i on la música afavoreix la canalització de les emocions, fomenta l’autoestima, les habilitats socials i els vincles personals.

Cada dimecres de sis de l’horabaixa a set i mitja es reuneixen per cantar a l’església del Pla de na Tesa i on participen un cantant i un pianista en una activitat musical que també serveix als participants per socialitzar i per estrènyer els vincles entre els membres del grup de Gospel.

La regidora de Salut, Jero Sans, assegura que el taller de Gospel ha estat “molt positiu perquè és una sessió molt terapèutica on s’ha creat un grup de gent que ve a desconnectar, a relaxar-se i a disfrutar amb la música”.