Futbol-in, un projecte d’integració

Futbol-in, és un projecte de futbol comunitari de Serveis Socials; des dels seus inicis l’any 2017, han passat devers 200 al·lots d’entre 13 i 22 anys, què han trobat en l’esport una eina d’integració i de creixement personal. Actualment els joves arriben tant des de l’àrea de Serveis Socials com de l’Espai Jove de Marratxí.

Els entrenaments es duen a terme el dijous de cada setmana al camp de futbol d’Es Figueral. Els joves mitjançant l’esport, adquireixen rutines i valors com el compromís, la puntualitat, la disciplina, el respecte o el companyerisme.

Educador Social – Toni Arbós

Telèfon:  663751795

Temporada 2021-2022

Enguany s’ha firmat un conveni de col·laboració amb la Fundació Reial Mallorca i ens integram en el seu projecte “Juguis on juguis guanyes”. Els objectius principals del projecte són: fomentar l’oci saludable, potenciar el treball en xarxa, afavorir l’aprenentatge de valors i habilitats socials entre molts d’altres.

Aquest projecte ens proporciona més recursos humans amb les figures d’un tècnic esportiu, orientador i coordinador i recursos materials amb equipatges i més material.

També com a novetat enguany farem dos dies d’entrenament i tendrem dos grups:
1º grup de 13/16 anys dimarts i dijous entrenament de 16:30 h a 17:45 h
2º grup de 17/21 anys dimarts i dijous entrenament de 17:45 h a 19:00 h

A part dels entrenaments es duran a terme activitats extraordinàries fora de la programació dels entrenaments setmanals: inscripció a la lliga verda inter-barris, sortida a veure partits del RCD Mallorca, visita de jugadors del primer equip, concursos digitals…

Finalitat Futbol-in

El perfil dels joves que arriben a Fubtolin, és molt variat: hi ha al·lots que estudien, que cerquen feina o que ja s’han incorporat al mercat laboral. Arriben a Futbol-in perquè cerquen una activitat d’oci, per carències personals o parentals, gent que té timidesa i troba en l’esport una forma de socialitzar. Altres han arribat per Serveis Socials, es tracta de joves als que els hi costa complir normes o d’altres que pateixen qualque trastorn de l’espectre autista.

Gràcies a Futbol-in, joves que tal vegada no tindrien cabuda en un equip federat per qüestions tècniques o d’estat físic, poden jugar al seu esport favorit a la vegada que consoliden valors jugant en equip.