Representants d’AENA han presentat aquest dimecres a l’equip de govern municipal una nova proposta d’instal·lació d’un parc fotovoltaic a l’aeròdrom de Son Bonet després que, el passat mes de març, el consistori traslladés tota una sèrie d’al·legacions en contra de la ubicació del projecte.

Aquesta nova proposta augmenta el percentatge d’un 34 a un 41% d’espai alliberat a la zona 1, de la qual els veïnats i veïnades de la zona venen fent ús històricament, i també contemplaria la firma d’un possible conveni que regularia la cessió de l’ús d’aquesta zona a l’Ajuntament per destinar-ho a ús públic.

L’Ajuntament considera insuficient aquesta proposta, al no ajustar-se a les reivindicacions que es varen presentar a la reunió del març passat amb el president d’Aena, on es va demanar alliberar de plaques fotovoltaiques la zona 1 traslladant aquesta instal·lació a la zona aeroportuària.

L’Ajuntament s’ha compromès a fer arribar a AENA una contraproposta que contempli una alternativa que s’adapti millor a les demandes socials.

El consistori traslladarà els detalls de la reunió amb AENA a la plataforma veïnal ‘Pulmó Verd’ per conèixer i recollir la seva opinió sobre la nova proposta. Per la seva banda, AENA ha mostrat interès en arribar a un punt d’acord encara que ha reiterat que no pensa renunciar al projecte, ja que compleix amb la normativa aplicable i el solar és de la seva propietat.