L’Ajuntament de Marratxí ha donat la benvinguda a les vint-i-tres persones que durant quatre mesos treballaran a diferents àrees del Consistori gràcies a la convocatòria de subvenció, SOIB Reactiva 2020, promoguda pel SOIB i cofinançada pel Fons Social Europeu, per fons estatals i pel Fons per afavorir l’Impuls del Turisme Sostenible (ITS).

Aquests vint-i-tres treballadors han firmat avui els seus contractes i començaran a fer feina el pròxim 20 d’abril. Formen part del segon torn del projecte “Reactiva’t Marratxí”i donen el relleu a les 27 persones contractades en el primer torn, que varen començar al desembre i conclouen la seva feina aquest mes d’abril.

El batle de Marratxí, Miquel Cabot, s’ha dirigit als 27 treballadors del primer torn del programa per agrair-lis la feina realitzada durant els darrers quatre mesos per al Consistori. ”Estem molt contents d’aquest pla i de la feina realitzada pels 27 treballadors del primer torn. Avui presentam aquests 23 nous treballladors que estaran amb nosaltres durant quatre mesos fent feina per l’Ajuntament i que segur serviran per millorar els serveis que oferim als ciutadans”.

En total el projecte “Reactiva’t Marratxí” ha permés l’Ajuntament contractar a 50 persones aturades que han prestat els seus serveis a diverses àrees municipals. El programa s’estructura en funció de diferents col·lectius que s’han d’atendre i el segon torn està dividit en dues línees d’ajuda:

-Línia 2. Dirigida a joves aturats de 30 anys o més, aturats de llarga durada. De la que se contracten 11 treballadors

-Línia 3. Dirigida a la resta d’aturats de 30 anys o més, que no compleixen la condició d’aturat de llarga durada. De la que se contracten 12 treballadors

La regidora d’Igualtat, Serveis Socials, Educació, Formació i Treball, Aina Amengual, ha fet una valoració “totalment positiva del pla perquè els ajuntaments tenim moltes dificultats per incoporar nou personal i amb aquests programes ens beneficiem tant els ajuntaments com les persones que venen a fer feina”.

El programa SOIB-Reactiva 2020 és un programa de contractació pública en Ajuntaments i Consells Insulars de persones desocupades a causa de la crisi econòmica per la Covid-19, o desocupats de llarga durada per tal que puguin mantenir les seves competències professionals i millorar l’ocupabilitat.