L’Ajuntament de Marratxí ha organitzat una xerrada sobre els perills de les apostes online dirigida a les famílies del municipi, tot just quan està prevista l’obertura de la primera sala de jocs i apostes de Marratxí. Una nova sala de jocs que compta amb el rebuig social i polític unànime de tot el municipi.

Tècnics de Projecte Home impartiran la xerrada que està prevista per al pròxim 18 de juny a les 17:30 hores a l’escola Es Liceu. L’acte, que requerirà reserva prèvia, comptarà amb un aforament de 50 persones. La convocatòria de la xerrada respón a la iniciativa de Serveis Socials i a la col·laboració de la plataforma “Marratxí lliure de joc d’apostes”, AMIPA es Liceu i col·legi es Liceu, que consideren que és necessari informar i conscienciar a la població de a ràpida expansió que han tingut les apostes online entre els joves i que pretén oferir a les famílies del municipi una sèrie d’eines preventives sobre els perills i les conseqüències de les sales d’apostes.

La plataforma ‘Marratxí lliure de jocs d’apostes’ va néixer al febrer d’enguany per impedir que s’instal·li la primera sala d’apostes al municipi, al carrer Cabana d’Es Pont d’Inca. L’ubicació triada està situada a un lloc molt delicat, a menys de 100 metres d’un parc infantil i a 200 metres del col·legi Es Liceu, per la qual cosa centenars de nins i joves passaran cada dia per la porta de la sala de jocs.

La plataforma ha demanat a l’empresa Mercury Games que desisteixi de l’obertura de la sala de jocs i apostes a Marratxí, malgrat que compta amb l’autorització del Govern perquè la petició de la sala de jocs de Marratxí és anterior a la moratòria de dos anys de noves autoritzacions de sales de jocs. La plataforma també insisteix en l’impacte negatiu de la sala de joc és múltiple i recorden que un 66% del homes ha jugat doblers presencialment a cases d’apostes el darrer any, arribant al 77% a partir de 55 anys. Malgrat està prohibida l’entrada de menors en aquests negocis, més d’un 30% de joves entre 14 i 18 anys també hi ha jugat doblers.