Projecte ‘Maleta Viatgera’

L’àrea d’igualtat va posar en marxa el projecte “Maleta viatgera”  en el curs 2020/2021 per acostar a l’alumnat de tots els centres d’infantil i primària del municipi de Marratxí unes propostes didàctiques que abordassin la igualtat des de diverses perspectives, així com la prevenció de la violència masclista.

Aquesta iniciativa, posa a disposició dels centres educatius un servei de préstec col·lectiu i rotatori d’un lot de 19 llibres a més d’oferir altres recursos coeducatius.

Aquest projecte s’emmarca en les accions previstes en el Pla  Estratègic d’Igualtat amb la finalitat de promoure i millorar les actituds igualitàries i d’oposició a la violència masclista des de les aules, ja que l’educació és una eina de la qual disposem per a la transmissió dels valors d’igualtat. Disponible per als centres educatius de Marratxí.

Maleta Viatgera Curs 2021 – 2022

En el curs 2021/2022, l’àrea d’Igualtat ofereix en qualitat de préstec dues maletes: una per a infantil i l’altre per a primària; actualment s’està treballant per oferir aquest servei també a secundària.

La maleta d’infantil conté 31 llibres i 1 manual en el qual hi ha una sinopsi de cada conte i quina intenció busca des de la perspectiva de gènere, des de la diversitat sexual i des dels estereotips de sexe i gènere. Pots consultar el llistat de llibres aquí.

La maleta de primària conté 19 llibres i 1 manual en el qual hi ha una sinopsi de cada llibre i quina intenció busca des de la perspectiva de gènere. A més inclou algunes propostes com fitxes per a poder treballar amb els llibres a classe i alguns recursos coeducatius per poder treballar la igualtat. Pots consultar el llistat de llibres aquí.