L’Ajuntament de Marratxí ha instal·lat al parc del Mediterrani una font d’aigua potable filtrada que permet a qualsevol ciutadà recarregar la seva cantimplora o botella reutilitzable. L’objectiu de la font promoguda per l’ong Cleanwave és fomentar el consum d’aigua de l’aixeta i reduir el consum de botelles de plàstic d’un sol ús.

La font proporciona aigua potable de la xarxa que, amb un sistema de filtratge, millora el gust. La brigada municipal de Marratxí s’ha encarregat de la instal·lació i és la responsable del seu manteniment.

La regidora de Medi Ambient, Cristina Alonso, ha explicat que per l’Ajuntament ha estat molt important col·laborar amb Cleanwave “per avançar cap a l’objectiu de reducció total d’els plàstics d’un sol ús perquè són molt contaminants, no sempre es reciclen correctament i molt sovint acaben a la mar. Per tant, esperem que la gent respongui bé i continuem instal·lant més fonts d’aquest tipus a Marratxí en el futur.”

Cleanwave disposa d’una app per saber on es localitzen les seves fonts i on es poden comprar les botelles d’alumini de l’ong. La missió de Cleanwave és reduir el consum de botelles de plàstic d’un sol ús i crear una xarxa de fonts d’aigua filtrada. Només a Palma ja s’han instal·lat deu fonts d’aigua filtrada.