Pòrtol ha celebrat el XXX Enterrament de la Sardina aquest dimarts en una trobada multitudinària que ha estat organitzada per l’associació de gent gran ‘Es Turó’ i l’àrea de Gent Gran de l’Ajuntament, i ha comptat amb la col·laboració de Dimonis de Fang de Sa Cabaneta i Enfangats . A les sis i mitja del capvespre la comitiva ha sortit en dol des d’Es Turó portant una sardina d’1,80 metres que ha recorregut els carrers Albert Castell, Jaume Balmes i carrer Major. Per primera vegada els Dimonis de Fang han precedit la comitiva simbolitzant la purificació del camí. El recorregut, acompanyat per la banda de música municipal, ha finalitzat a la plaça de Can Flor, on han llençat al foc a la sardina després de les tres tradicionals voltes al foc. Posteriorment, s’ha celebrat ball en línia, ja que enguany no hi ha hagut menjar per raons sanitàries per la COVID-19.

La vetla de la sardina s’ha fet al local d’Es Turó, a on han participat les ploraneres i les autoritats municipals. Posteriorment, la comitiva, acompanyada per nombrosos veïnats del municipi, ha sortit en direcció a Can Flor. En aquest punt, els Dimonis de Fang, han estat els encarregats d’encendre la foguera. Una vegada rebut el preceptiu permís per part del batle de Marratxí, Miquel Cabot, s’ha procedit a la crema de la sardina.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és WhatsApp-Image-2022-03-01-at-8.04.03-PM-1-1024x684.jpeg

D’aquesta forma, Pòrtol ha recuperat aquesta tradició tan arrelada després que l’any passat no es pogués celebrar per la situació sanitària. L’enterrament de la sardina és una festa pagana que suposa el punt final del Carnaval per iniciar el temps de la Quaresma.