Ja són prop de 2.000 les persones majors que enguany participen en una nova edició dels tallers d’estimulació cognitiva que l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) duu a terme arreu de Mallorca per potenciar l’envelliment actiu i l’autonomia de la gent gran. Uns espais que ofereixen, a la vegada, una oportunitat per socialitzar perquè fomenten la interacció entre les persones participants i el desenvolupament de les seves habilitats socials. Concretament, aquest curs 2022/23 s’han incorporat 180 participants més a aquests tallers, per la qual cosa s’ha arribat, així, als 1.980, i s’han superat els 64 grups que hi havia el curs passat, per arribar als 71 d’enguany.

La presentació aquest dijous del llibre “Estimulació Cognitiva” a Ca ses Monges del Pla de na Tesa, va reunir diferents grups de molts de pobles que hi participen com Pina, Algaida, Portocolom. A l’acte va assistir el batle de Marratxí, Miquel Cabot; el director insular d’Atenció Comunitària i Projectes Estratègics, Omar Lamin; el tinent de batle d’Urbanisme, Joan Francesc Canyelles la regidora de Transparència, Defensora de la Ciutadania i Participació Ciutadana, Neus Serra; i la regidora de Gent Gran, Cristina Alonso.

A la trobada es va recordar que els tallers són un espai que ofereixen l’oportunitat de socialitzar perquè fomenten la interacció entre les persones que hi participen i el desenvolupament de les seves habilitats socials. També es va visionar un vídeo i es va realitzar una taula rodona amb participants de diferents pobles.

La consellera de Drets Socials i presidenta de l’IMAS, Sofia Alonso, va assegurar a l’acte inaugural dels cursos celebrat a Alcúdia que “per a l’IMAS és vital enfortir l’autonomia de les persones majors i per això reforçam i impulsam iniciatives que s’adaptin als nous temps i a les noves necessitats de la gent gran, per estimular les seves habilitats cognitives i socials, i promoure situacions i espais que ajudin a combatre la soledat no desitjada”. Alonso va incidir en què s’ha de “garantir un envelliment digne per a tothom, amb una xarxa de serveis comunitaris i de proximitat que facilitin que totes les persones puguin fer ús de qualsevol recurs, independentment del seu municipi de residència”.

Concretament, aquest curs s’han augmentat a 7 més els grups que ja havia a Inca, Marratxí, Sóller i Port de Sóller, a la vegada que s’han posat en marxa els tallers a Pina, sa Coma, Can Picafort i s’Alqueria Blanca. A més del Pla de na Tesa i Alcúdia, aquesta setmana s’ha iniciat el curs a Sant Llorenç des Cardassar. La resta dels 71 grups aniran començant de manera progressiva al llarg de la pròxima setmana. A més dels tallers d’estimulació cognitiva, l’equip de Promoció de l’Autonomia Personal de l’IMAS també desenvolupa diferents programes d’intervenció psicosocial i preventiva amb persones majors i famílies, que donen cobertura a tots els municipis de Mallorca.