Pròxims esdeveniments

FESTES SANT MARÇAL 2021

Tornen les festes més esperades del nostre municipi, Sant Marçal 2021 obrirà l’estiu amb un programa ple d’actes per a tots els públics. Enguany donada la situació  sanitària vigent es cel·lebrarà dins un marc diferent però des de l’Ajuntament de Marratxí no volem deixar passar l’oportunitat de commemorar aquestes festes tan especials per tots els marratxiners i marratxineres.

DIADA DE LES ILLES BALEARS

Aquesta serà sens dubte una festa diferent, amb activitats en petit format i en diferents escenaris, adaptades a les circumstàncies. No obstant això, perdura el nostre sentiment com a societat.

CERTAMEN DE PINTURA DE SANT MARÇAL 2021

El 2021 té lloc una nova edició del Certamen de Pintura de Sant Marçal. Aquí pots consultar les bases i descarregar-ne la instància, per participar-hi.

ESCOLA DE CERÀMICA

L’Escola Municipal de Ceràmica de Marratxí torna aquest curs 2018 – 2019 oferint dos cursos, torn i ceràmica, amb els mateixos preus que els anys anteriors.

TALLERS MUSEU DEL FANG

Els tallers del Museu del Fang tenen una durada de dos dissabtes. En el primer es realitzen les peces i, una vegada cuites, en el segon dissabte es pinten i decoren. Cada taller té un aforament màxim de 6 persones, recordau que els menors han d’anar acompanyats. L’edat mínima de participació és de 8 anys.

BIBLIOTEQUES

A Marratxí tenim dues biblioteques plenes d’activitats per totes les edats. Vine a passar una estona amb nosaltres.

BICMA

La Biennal Internacional de Ceràmica de Marratxí (BICMA) és un concurs de ceràmica artística adreçat als ceramistes de tot el món. El seu objectiu és fomentar la creació i la innovació, i donar suport als artistes que treballen i creen en el camp de la ceràmica.

FIRA DEL FANG

Marratxí és terra de fang. Cada any els artistes i artesans troben la seva diada en la que s’ha convertit en la fira més important del municipi, la Fira del Fang.

CULTURA POPULAR

Marratxí està molt lligat a la tradició i la cultura popular. Per això hi pots trobar ball de bot, una colla de geganters o xeremies.

CENTRE EXPOSICIONS S’ESCORXADOR

S’Escorxador és un espai d’exposicions artístiques i alhora és la seu de l’escola municipal de ceràmica.

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA

Inicia’t als estudis musicals que ofereix l’Escola Municipal de Música de Marratxí.

>>Web de l’Escola Municipal de Música

JORNADES D’ESTUDIS LOCALS

Les Jornades d’Estudis Locals són una activitat relacionada amb l’àmbit de la recerca, una oportunitat perquè els investigadors puguin exposar i donar a conèixer els seus treballs relacionats amb diferents àmbits, com la història, l’educació, l’art, la ciència etc.

ENTERRAMENT DE LA SARDINA

L’Enterrament de la Sardina és una festa pagana que, en tot cas, suposa el punt i final del Carnaval (temps de diversió desenfrenada i sense límits) per iniciar el temps de Quaresma, que equival a abstinència (un temps era abstinència de sexe i també gastronòmica referida a la carn).