Taller Compostatge Domèstic

El pròxim 11 de desembre, l’àrea de Medi Ambient durà a terme el primer taller presencial després del confinament, impartit per Amics de la Terra, per a promoure la utilització de la fracció orgànica per a tancar el seu cicle i aconseguir compost.

Les persones participants en aquesta activitat, se’ls farà entrega d’un compostador  per poder dur a terme el projecte a casa. Després d’un temps raonable, a les persones que ho sol·licitin o autoritzin, se’ls hi farà una visita a casa, i se’ls hi ajudarà en les dificultats que puguin tenir, o els dubtes/problemes que els hi puguin sorgir (si fa olor, si hi ha matèria seca, etc).

L’aforament és limitat i per apuntar-se al taller és necessari emplenar la instància i enviar-la pel formulari que trobareu en aquesta pàgina.

*Només per a persones empadronades a Marratxí o amb una vivenda al municipi susceptible de realitzar compostatge.

 • Sa Deixalleria

 • 11 de desembre, de 10:30 a 12h.

 • Instància inscripció aquí

  Importància del Compostatge

  El compostatge és l’elaboració d’un abonament d’elevada qualitat (compost) a partir de matèria orgànica. És un procés biològic, en el qual intervenen microorganismes del sòl.

  Si tens un jardí o una terrassa amb ombra, pots tenir un compostador, per a començar només has d’afegir estructurant en la base (branques, fulles…) i anar dipositant damunt les restes de menjar, vegetals, etc. Només necessites tirar-li un ull de tant en tant perquè no es compacti o no s’assequi.

  Entre els beneficis del compostatge trobem:

  1- Redueixes la quantitat d’escombraries que acaba en abocador o incineradora. Encara que sempre cal començar per la paraula «reduir», hi ha residus orgànics inevitables que amb el compostatge li donem una altra vida.

  2- Retornes al sòl matèria orgànica, enriquint-lo d’aquesta manera. Això té efectes sobre l’estructura del sòl, ja que el compost, en tenir un alt contingut en matèria orgànica tendeix a formar «terrossos» el que ajuda al fet que el sòl estigui airejat i no es compacti, afavorint la ventilació i la humitat.

  3- Obtens abonament de molt alta qualitat sense compostos químics i lliure de patògens, ja que en el procés de fermentació aeròbica s’arriba als 80 °C, una espècie de «pasteurització» de la matèria orgànica.