[/fusion_builder_container] [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row]

MARRATXÍ ESTIMA EL PETIT

Marratxí Estima el Petit és un projecte de promoció del comerç local on es pretén incentivar als marratxiners perquè facin les compres als comerços locals.

Bonificacions municipals petit i mitjà comerç.

El consistori prorroga les millores fiscals per al petit i mitjà comerç amb l’objectiu d’impulsar i dinamitzar l’economia del municipi i que consisteixen en:

  1. Bonificació de la taxa de terrasses en un 50%, el que significa que els bars i restaurants de Marratxí podran escollir entre estalviar-se el pagament de la meitat de la taxa; ampliar en un 50% el temps d’ús de terrassa, o  bé, doblar l’espai d’ocupació adquirit. Així, si un empresari paga per tenir habilitada la terrassa durant 6 mesos, podrà ampliar el seu ús en 6 mesos més de forma totalment gratuïta, o si prefereix realitzar el pagament per 20 metres de terrassa automàticament l’ocupació es duplica fins als 40 metres amb total gratuïtat.
  2. Descompte del  50% de la taxa d’ocupació de la via pública, de la mateixa manera que les terrasses dels bars, el petit comerç pot treure els seus productes al carrer per millorar la visibilitat del seu negoci.
  3. Bonificació del 100% de la taxa de recollida de fems per al petit comerç. Suposa l’eliminació de la taxa de recollida de fems que aplica l’ajuntament, no així la de tractament que depèn directament del Consell de Mallorca (incineració).
L’iComerç és un projcete de modernització del petit comerç impulsat per l¡Institut de Desenvolupament d’Innovació de les Illes Balears (IDI).

OBJECTIUS

Configurar un espai de relació i cooperació entre els agents involucrats en el desenvolupament comercial del municipi: ajuntament, associacions locals de comerç, agents socials i econòmics, consumidors, etc.

Identificar les debilitats, fortaleses, amenaces i oportunitats que presenta l’activitat comercial del municipi. És bàsic conèixer les necessitats del comerç per ajudar-lo a ser més competitiu.

Fomentar la cooperació entre comerciants.

Impulsar la millora de comerços i mercats a través de la formació i de l’assessorament.

Dinamitzar l’activitat comercial

L’Àrea de Promoció Econòmica, Comerç, Indústria i Turisme organitza anualment la Fira d’Oportunitats de Marratxí. L’activitat consisteix en què els petits comerços dels diferents nuclis comercials posen a la venda a preus reduïts el gènere que acumulen de temporades anteriors. L’objectiu és promocionar i difondre el petit comerç donant l’oportunitat als comerciants de Marratxí de treure al carrer productes i mercaderies que es converteixen en excedents, amb la qual cosa puguin donar sortida a tot allò que no s’hagi venut durant la temporada.

Els comerços exposen el gènere a les paradetes que els hi proporciona l’Àrea de Comerç i es fan activitats complementàries infantils i animació.

Pot participar tot tipus de comerç de proximitat de Marratxí. Si us interessa participar podeu enviar un correu a lserra@marratxi.es

Consulta les ajudes i subvencions a les que pots accedir si ets emprenedor o tens una empresa o petit comerç. 

Més informació

[/fusion_builder_container]
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row]